Zortrax wprowadza Z-SUITE BETA, by użytkownicy mogli testować nowe oprogramowanie

Zortrax zaprasza użytkowników drukarek do testowania nowych funkcji programu
Z-SUITE dzięki uruchomieniu Z-SUITE BETA. Testerzy będą mieli dostęp do najnowszych funkcjonalności i jednocześnie będą mogli wpłynąć na kształt kolejnych wersji wypuszczanego oprogramowania.

Wśród pierwszych funkcjonalności do przetestowania znajdą się: przyspieszenie oraz poprawa jakości profili materiałowych w drukarkach M300 Dual oraz Inventure w trybie podwójnej ekstruzji dla filamentów Z-ULTRAT Plus, Z-PLA i Z-PETG. Kolejną nową opcją w M300 Dual i Inventure są hybrydowe struktury podporowe, gdzie tylko fragment podpory przylegający do modelu jest drukowany z rozpuszczalnego materiału podporowego, a do całej reszty wykorzystywany jest materiał modelowy. Przy pracy z drukarką Zortrax Inskpire pojawiła się też możliwość edycji i generowania oddzielnych podpór dla każdego modelu umieszczonego na platformie roboczej. Ponad to, algorytmy generujące podpory zostały zoptymalizowane tak, by zapewnić podparcie dla wszystkich delikatnych miejsc na modelach, co przełoży się na jeszcze lepszą jakość wydruków.

„Uruchamiamy Z-SUITE BETA, aby jeszcze lepiej spełniać oczekiwania użytkowników drukarek Zortrax. Chcemy dostosować nowe funkcje oprogramowania do realnych potrzeb społeczności zgromadzonej wokół naszego sprzętu, zaangażować ją w rozwój firmy i usprawnić proces wdrażania zmian w docelowym oprogramowaniu.” – mówi Rafał Tomasiak, CEO Zortrax.

Osoby chcące zostać BETA testerami mogą zostawić swój adres e-mail w zakładce Support Center w sekcji Downloads na stronie Zortrax i od razu pobrać oprogramowanie testowe. Aby zgłosić błąd użytkownicy będą mogli skorzystać z opcji “report a bug”. Kliknięcie na odpowiedni przycisk przekieruje użytkownika na forum dedykowane konkretnej wersji oprogramowania, gdzie będzie mógł zgłosić problem oraz uwagi. Zortrax Z-SUITE BETA będzie obsługiwał wszystkie dotychczasowe wersje językowe.

Aby pobrać Z-SUITE BETA wystarczy kliknąć tu: support.zortrax.com/downloads/.